Om Elisabeth

Jag som har hand om konferensyogan och yoga på arbetsplatsen heter Elisabeth Kaufmann och är diplomerad yoga- och meditationslärare. Jag bor i Arboga där jag driver yogastudion Arboga Yinyogaakademi samt företaget Yoga Productions. Den yogaform jag främst undervisar i numera är yinyoga (läs mer om yinyoga här), men i min undervisning på arbetsplatser och konferenser tar jag in tekniker från hatha yogan också. 

Då jag arbetade som språklärare i över tjugo år och generalsekreterare för schweiziska Kvinnor för fred i fyra år deltog jag i många möten och konferenser. Det blev mycket stillasittande, som gjorde mig stel och ”knölig”. Hade jag inte haft yogan att väga upp det med hade jag troligen fått räkna med mer smärta och ryggbesvär, vilket jag klarat mig någotsånär helskinnad ifrån. 

 

Under de dagslånga konferenserna hade jag gärna ställt mig upp och gjort några yogaövningar eller gjort lite yoga på stolen, men det passade sig inte riktigt, så jag fick vänta tills jag kom hem till min yogamatta. 

 

Under denna tid föddes tanken på att bygga upp en verksamhet med konferensyoga, men tanken fick ligga och gro några år innan plantan fick utrymme att växa. 

 

I skolan gjorde jag ibland yoga med mina elever och kollegor, vilket var mycket uppskattat. Många vittnade om att de upplevde lättnad i rygg och nacke och att de fick lättare att hantera stress. 

 

Efter att ha haft yogaundervisning som hobbyverksamhet i elva år, bestämde jag mig 2016 för att göra det till min huvudsysselsättning, så jag sade upp mig från min heltidstjänst på Montessoriskolan i Falun och grundade Yoga Productions. Under veckorna undervisade jag i hatha yoga och yinyoga på Må Bättre och Yogahuset i Falun och på helgerna reste jag runt i landet med mina yinyogaworkshops. 

 

Vintern 2017-18 gjorde jag en halvårslång studieresa jorden runt för att hämta inspiration och kunskap från olika delar av världen. När jag kom hem i maj 2018 tog jag itu med att inreda min egen yogastudio i Arboga. Dit hade jag flyttat i oktober 2017, strax före jorden runt-resan, tillsammans med min man, sedan båda döttrarna flyttat hemifrån och vi sålt vårt hus i Falun. Då det inte fanns någon yogastudio i Arboga än, öppnade sig en möjlighet för mig. 

 

Den 9 juni 2018 slog Arboga Yinyogaakademi upp portarna med en heldagsworkshop med temat Din kropp – din yoga. Läs mer om Arboga Yinyogaakademi här!

Har du frågor om mig och min yoga? Kontakta mig gärna!
DSC_0118-1024x687

Mina verksamhetsområden är nu: 

– Kurser och workshops i yinyoga och meditation på Arboga Yinyogaakademi
– Yinyogaworkshops på olika orter i Sverige och Europa
– Yinyogalärarutbildningar på Yogahuset i Falun och Arboga Yinyogaakademi
– Konferensyoga
– Yoga på arbetsplatser 

 

Jag fortbildar mig ständigt. I november 2018 deltog jag i den 6:e Internationella Fasciaforskningskongressen i Berlin (fascia är en del av vår bindväv som är mycket betydelsefull i yinyogan). I april 2019 deltog jag i en utbildning hos Paul Grilley i USA (en av yinyogans mest framstående läromästare, som bedriver en omfattande forskning om ben och leder). Han är den fjärde yinyogalärarutbildare jag förkovrar mig hos, efter Magdalena Mecweld, Sarah Powers och Bernie Clark. 

 

Min grundutbildning till yogalärare (400 timmar) gjorde jag hos Yoga Vidya i Bad Meinberg i Tyskland, där jag också har fortbildat mig i Yoga för ungdomar och Yoga för särskilda besvär. 

 

När jag kommer ut till arbetsplatser och konferenser med min yogaundervisning anpassar jag denna till de möjligheter och behov som finns. Det finns många övningar som går att göra sittande på en stol eller stående vid ett skrivbord.  

 

Min vision är att yoga ska bli självklart på alla arbetsplatser och under alla konferenser och längre möten.